Sufleu de urzici la cuptor: ingrediente
Această rețeta nu este foarte pretențioasă, iar pentru preparare aveți nevoie de:
100 ml lapte gras sau iaurt gras ori chiar smăntănă grasă;
| 100g brânză tare rasă (de vacă, oaie sau capra)
| 35 g unt;
| 1 lingură și jumătate de făină;
| 3 căței de usturoi;
| 2 cepe;
| 2 ouă;
| 250 g urzici;
| Sare și piper după gust;
Sufleu de urzici la cuptor: mod de preparare
Înainte de toate fierbem urzicile bine spălate în apă rece, cu puțină sare, preț de 15 minute. Le scurgem apoi de apă și le tocăm mărunt.
Într-o tigaie punem untul la topit, călim ceapa și usturoiul tocate mărunt, apoi adăugăm iaurtul/smântână/laptele (depinde ce ați ales), dați un clocot și lăsăți de-o parte. Cănd s-a racit, puteti adăuga si brânza rasă.
Se amestecă ouăle cu făină într-un bol mare, până ce se obține un conținut omogen, se adaugă sarea și piperul. Mai departe se încorporează urzicile, apoi conținutul din tigaie.
Dacă doriți să faceți un sufleu „adevărat”, atunci rețeta se complică doar puțîn, astfel: separați albușurile de gălbenușuri (folosiți albușurile de la 3 ouă si gălbenușurile de la 2 ouă). Pe acestea din urmă le amestecați bine cu făină, iar albușurile le bateți până obțineți o spumă tare. Încorporați întâi urzicile cu gălbenușurile, făina și conținutul tigăii, apoi compoziția obținută o amestecați cu spuma de albușuri, folosind o lingură de metal (care „taie” în compoziție și compromite cât mai puțin din bulele de aer).
Se pregătește un recipient pentru cuptor. Amestecul se toarnă în tavă respectivă și se lasă la foc mic (temperatura 110-120 de grade) pentru aproximativ 40-50 de minute (până se rumenește ușor).
Sufleul este gata și se poate servi alături de un ou ochi.
Poftă mare!
Foto articol: vkuslandia/ shutterstock.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|