Rețeta de gofre fără gluten și fără zahăr
Ingredientele necesare:
200 g făină de ovăz fără gluten (citiți eticheta, pentru că unele făinuri sunt contaminate cu gluten, fiind obținute în fabrici unde se prelucrează și grâul);
| 3 banane (recomandat să fie cât mai coapte);
| 2 ouă;
| 1 lingură de ulei extravirgin de care doriți sau de untură sau de iaurt gras/smântână grasă;
| Un praf de sare;
| ½ linguriță praf de copt bio;
Opțional:
un vârf de cuțit de turmeric pudră, ecologic;
| arome (de rom, vanilie);
| o linguriță de cacao;
Vă recomandăm:
Aparat gofre- vafe belgiene, AFK – disponibil pe eMag.ro
| Praf de copt bio – disponibil pe Obio.ro
| Faina de ovaz fara gluten, ecologica, disponibila pe Vegis.ro
Mod de preparare:
Bananele se pasează cu furculița, apoi se adaugă restul ingredientelor și se încorporează cu furculița până obțineți un aluat omogen. Aluat mai poate fi preparat și la blender sau la tocător.
Aluatul obținut se pune apoi în aparatul pentru făcut gofre și gata! Puteți servi gofrele cu fructe (de pădure de exemplu), semințe, nuci, miere sau alt îndulcitor natural, ori pur și simplu le serviți ca atare.
Poftă bună!
Foto articol: De la zefirchik06/ shutterstock.com
| | |