Sezonul sărbătorilor e, în sfârșit, aici și chiar dacă anul acesta contextul nu ne permite să sărbătorim cum o făceam de obicei, bucuria și dragostea pentru cei dragi rămân la fel de puternice, oferindu-ne consolare chiar și în cele mai răcoroase nopți. Haideți să facem acest Crăciun memorabil, să găsim inspirație în atmosfera festivă și, așa cum ne îndeamnă Lavazza, să îi adăugăm o notă italiană!

Compania italiană se transformă în aliatul tău în bucătărie și te ajută să închei mesele de Crăciun cu ceva surprinzător: pregătește-te să îi uimești pe cei dragi cu un desert pe bază de cafea, alături de un lichior unic, preparat acasă.

Espresso Tiramisù

Crăciunul este un moment special, iar deserturile sunt, cu siguranță, vedetele fiecărei mese. Îți propunem să adaugi mesei tale cel mai popular desert Italian, îmbunătățit cu cafea, și să-l transformi în plăcerea ta vinovată din sezonul sărbătorilor pentru tine și cei dragi.

Iată rețeta!

Ingrediente pentru Tiramisu

    Cafea de espresso Lavazza Qualità Oro (măcinată, 250gr) Biscuiți Mascarpone Cremă de ciocolată

Ingrediente pentru Mascarpone

    250g Mascarpone 60g zahăr pudră 90g  smântână lichidă 40g lapte ¼ păstaie de vanilie

Preparare

    Pune brânza mascarpone într-un bol Adaugă zahărul pudră, laptele, smântâna și vanilia Amestecă cu un mixer până obții o cremă fină Pune crema într-o pungă pentru ornat și păstreaz-o la frigider.

Prezentare

    Pune un biscuite Meliga pe fundul unei cesti de Cappuccino Adaugă o linguriță cu vârf de cremă de mascarpone Toarnă cafeaua fierbinte împrejurul cremei Ornează discret cu pudră de cacao amară