Puiul cu gutui si sos de lapte este o mancarica deosebit de parfumata si gustoasa care se serveste calda, presarand deasupra patrunjel verde, taiat marunt.

Ingrediente:

1 pui de dimensiune medie
1 kg gutui
100 g unt
80 g faina
1 pahar lapte (250-300 ml lapte)
1 lingura zahar
sare
piper
1 legatura patrunjel verde, proaspat

Preparare:

Puiul se taie in bucati mai mici si se inabusa, adaugandu-se sare si piper. Intre timp, se sorteaza gutuile mari, sanatoase si bine coapte. Se curata de puf si se spala bine pentru a-l indeparta complet. Gutuile se curata de samburi si de miezul tare si se taie in felii mai mici sau in cubulete care se asaza uniform intr-o tava mica. Deasupra feliilor de gutuie se pune putin unt, dupa care tava se introduce la cuptor. Tava cu feliile de gutui se lasa la foc potrivit pentru aproximativ un sfert de ora. Cand sunt gata, se scoate tava din cuptor, iar continutul ei se adauga peste carnea de pui inabusita.

Din untul ramas, lapte si faina se prepara un sos delicios in felul urmator: Intr-o alta tigaie, se incalzeste untul pana se topeste usor dupa care se adauga faina treptat, mestecandu-se continuu pentru a se evita formarea cocoloaselor. Dupa cateva minute, faina si untul se sting cu un pahar de lapte si se lasa sa fiarba, amestecandu-se, timp de 20 de minute. Dupa gust, se condimenteaza cu sare si piper. Cand este gata sosul, se toarna peste bucatile de pui si cele de gutui. Se lasa sa fiarba cu totul pentru inca 20 de minute dupa care se adauga zaharul, lasandu-se sa se dizolve. Mancarica de pui cu gutui si lapte este deosebit de parfumata si gustoasa si se serveste calda, presarand deasupra patrunjel verde, taiat marunt.

Pofta buna!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui cu gutui in sos de lapte.