Ingrediente tort de fructe:


    6 oua (galbenusuri) 1 cana de zahar 250 ml de lapte 2 pliculete de gelatina o esenta de vanilie 2 pliculete de zahar vanilat 1 blat de tort 1 l de smantana fructe(4 banane, 2 portocale, 2 mandarine , 1 compot de ananas, 4 kiwi, 1 compot de visine)


Mod de preparare tort de fructe:

Se amesteca galbenusurile cu laptele putin cald se adauga zaharul, iar crema astfel obtinuta se fierbe in baie de apa. Se lasa sa fiarba timp de 15-20 min amestecand continuu, pana ce capata consistenta de smantana. Se adauga gelatina care in prealabil a fost dizolvata in putina apa si se lasa sa se raceasca.

Din smantana, zaharul vanilat si 3 linguri de zahar farin se prepara frisca, care se va incoprpora cu crema rece.


Intr-o oala cu peretii inalti si care are acelasi diametru cu cel al blatului de tort se vor aseza un strat de fructe, unul de crema si in final o felie de blat de tort. Se va proceda in aceeasi maniera cu toate feliile baltului de tort.

Se va lasa la frigider timp de 12- 14 ore, dupa care se va aseza pe un platou, dezlipindu-se de peretii recipientului cu ajutorul unei lame de cutit.

Se orneaza cu frisca si se serveste rece.

Pofta buna!

Reteta trimisa de Mihaela