Ingrediente tort de fructe:
Mod de preparare tort de fructe:
Se amesteca galbenusurile cu laptele putin cald se adauga zaharul, iar crema astfel obtinuta se fierbe in baie de apa. Se lasa sa fiarba timp de 15-20 min amestecand continuu, pana ce capata consistenta de smantana. Se adauga gelatina care in prealabil a fost dizolvata in putina apa si se lasa sa se raceasca.
Din smantana, zaharul vanilat si 3 linguri de zahar farin se prepara frisca, care se va incoprpora cu crema rece.
Intr-o oala cu peretii inalti si care are acelasi diametru cu cel al blatului de tort se vor aseza un strat de fructe, unul de crema si in final o felie de blat de tort. Se va proceda in aceeasi maniera cu toate feliile baltului de tort.
Se va lasa la frigider timp de 12- 14 ore, dupa care se va aseza pe un platou, dezlipindu-se de peretii recipientului cu ajutorul unei lame de cutit.
Se orneaza cu frisca si se serveste rece.
Pofta buna!
Reteta trimisa de Mihaela