Doua retete delicioase si usor de preparat: tarte cu carne si tarte cu branza.
Tarte cu carne
Ingrediente:
400 g jambon
5 oua
100 ml lapte
sare
120 g margarina
Mod de preparare:
Se separa ouale si albusurile se bat pana se formeaza o spuma. Peste aceasta se adauga putina sare.
Jamponul (300g) se trece prin masina de tocat, se amesteca cu margarina, galbenusurile si cu albusurile batute spuma. Se mesteca usor si se adauga 100 g de jambon taiat cubulete mici si laptele. Aceasta compozitie se pune in forme mici unse cu margarina, apoi se pun in baie de apa sa fiarba, la cuptor.
Sunt foarte gustoase fierbinti.
Tarte cu branza
Ingrediente:
30 g faina
3 galbenusuri
150 g telemea rasa
50 g margarina
pesmet, sare
300 g smantana
Mod de preparare:
Telemeaua se amesteca cu faina, galbenusurile, cu 200g smantana si putina sare. Compozitia se pune in forme mici unse cu unt si tapetate cu putin pesmet.
Se tin la cuptor aproximativ 20 de minute.
Dupa ce s-au facut, se servesc fierbinti cu restul de smantana.
Pofta buna!