La multe dintre rețetele de înghețată se recomandă folosirea mașinilor speciale, care pe lângă faptul că sunt destul de scumpe, ocupă și mult spațiu în bucătărie. Iată cum ai putea să prepari înghețata perfectă acasă, cu ajutorul unor mixere de calitate de la kitchenshop.ro.

Secretul specialiștilor: amestecă în înghețată și când se află la congelator

Ai încercat de multe ori să îți faci înghețata acasă, dar aceasta nu ți-a ieșit la fel de cremoasă ca cea din comerț. Pentru a evita acele de gheață, celebra Mellisa Clark, autoare a peste 40 de cărți de bucate, recomandă să amesteci în înghețata pusă în congelator, la fiecare 30 de minute. De asemenea, pentru ca aceasta să nu devină prea tare, poți să adaugi puțin alcool. Sunt recomandate două-trei lingurițe de vodcă la rețetele pe bază de vanilie și ciocolată sau una de lichior, la cele pe bază de fructe. Motivul este simplu: alcoolul nu îngheață, iar compoziția ta va rămâne cremoasă.  

De asemenea, trebuie să știi că nici zahărul sau gelatina nu îngheață. Le poți folosi, respectând însă proporțiile. Folosiți o parte zahăr la patru părți de lichid și un plic de gelatină la fiecare doi litri de amestec pentru înghețată. Temperatura ideală pentru depozitare este minus cinci grade Celsius, iar înghețata trebuie să stea trei-patru ore la congelator.


Rețeta perfectă pentru înghețata de bază

Tot Mellisa Clark vine cu o rețetă care îți ia doar 20 de minute s-o prepari, la care se adaugă timpul de răcire. Iată ingredientele:

⦁    Două căni de smântână pentru frișcă
⦁    O cană de lapte gras
⦁    Două treimi de cană de zahăr
⦁    O jumătate de linguriță de sare
⦁    Șase gălbenușuri
⦁    Aroma pe care o doriți.

 Preparare:
⦁    Încălzește laptele, zahărul, smântâna și sarea aproximativ cinci minute. Ia oala de pe foc. Într-un bol separat, amestecă gălbenușurile, iar în acest timp toarnă o treime din compoziție. Toarnă amestecul de ouă, restul compoziției și aroma dorită în oală și lasă amestecul la foc mic, până dobândește consistență.
⦁    Strecoară totul printr-un tifon într-ul bol și lasă compoziția să se răcească la temperatura camerei. Introdu amestecul la congelator. Când începe să se întărească (după aproximativ 45 de minute) poți să începi să amesteci în el din jumătate în jumătate de oră, pentru a evita acele de gheață. Nu uita: înghețata trebuie să stea la congelator chiar și patru ore.

Acum știi cum să îți prepari înghețata preferată la tine acasă. Nu îți rămâne decât să pui aceste sfaturi în practică și să te bucuri de vară.

Foto homepage: Kerdkanno /Shutterstock