Ciulamaua de pui cu faina si fulgi de porumb este o mancare traditionala romaneasca delicioasa care, insotita de mamaliguta calda, produce incantare papilelor gustative.

Ingrediente:

1 kg carne proaspata de pui
2 cepe medii
120 g unt
150 g faina
85 g fulgi de prorumb
5-6 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel proaspat

Preparare:

Se taie puiul in bucati potrivite si se spala bine cu apa rece. Intr-un vas cu apa in care s-a adaugat ceapa taiata in patru si putina sare, se pun la fiert bucatile de carne. Separat, intr-un alt vas, untul se pune la topit. Cand este incins, se adauga faina si se lasa sa se rumeneasca usor. Ulterior, peste faina se adauga treptat zeama de carne (cea in care au fiert bucatile de carne) si se mesteca continuu pentru a evita aparitia cocoloaselor de faina. Se lasa sa fiarba timp de un sfert de ora, dupa care se adauga si fulgii de porumb.

Dupa adaugarea fulgilor de porumb, mancarica se mai lasa sa fiarba pentru inca un sfert de ora, timp in care se tot amesteca si se adauga zeama de carne pentru a o dilua. Cand ciulamaua este aproape gata, se adauga si bucatile de carne si se lasa sa mai dea intr-un clocot, doua. La final, se adauga patrunjelul taiat fin si usturoiul pisat. Ciulamaua de pui cu faina si fulgi de porumb este o mancare traditionala romaneasca delicioasa care, insotita de mamaliguta calda, produce incantare papilelor gustative. De altfel, ciulamaua cu usturoi poate fi servita si cu paine prajita. Sau chiar fara!

Sa aveti pofta!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciulama cu usturoi si fulgi de porumb.