Se stropesc bucatile fierte de carne de pui cu zeama de lamaie, iar cand se servesc la masa, de jur imprejur, se scalda in sosul de nuci. Puiul in sos de nuci este o mancarica deosebita, extrem de gustoasa si hranitoare. Pentru o savoare maxima, este recomandat ca aceasta sa se serveasca calda.

Ingrediente:

1 pui de dimensiuni medii
70 g unt
3 cepe
1 morcov
1 legatura de patrunjel verde
½ radacina de telina
sare

Ingrediente sos:

250 g nuci
1 felie jumatate de paine (fara coaja)
4 -5catei de usturoi
2 linguri ulei
suc proaspat de la jumatate de lamaie
boia de ardei dulce sau picant (dupa preferinta)
sare

Preparare:

Se taie puiul in bucati mai mici si se spala bine. Intr-un vas mai mare se pun la fiert 2 litri de apa. Dupa ce apa a dat in clocot, se adauga bucatile de carne, adaugandu-se un varf de sare. Intre timp, intr-o tigaie, se adauga cele 70 g de unt si se lasa la foc mic sa se topeasca. Cand untul sfaraie usor, se adauga in tigaie ceapa taiata finut, lasandu-se sa se rumeneasca usor. Cand este gata, se adauga in zeama in care fierbe puiul laolalta cu morcovul si telina taiate frumos in rondele. In timp ce carnea de pui fierbe, spuma care se formeaza deasupra trebuie inlaturata cu ajutorul unui supar. Se acopera cu un capac vasul in care fierbe carnea. Se lasa totul sa fiarba la foc mic pana cand carnea devine bine patrunsa. Cand puiul este aproape fiert, se adauga si frunzele de patrunjel taiate marunte. Daca sunt gata, bucatile de carne de pui se scot din zeama in care au fiert si se asaza in mijlocul unei farfurii rotunde pentru a fi stropite cu sosul de nuci.

Peste usturoiul pisat se adauga cele 2 linguri de ulei si se lasa la macerat pentru aproximativ o ora si jumatate. Se inmoaie felia de paine in zeama de carne si se lasa atat cat sa nu se impregneze cu prea multa apa. Intre timp, intr-un alt vas, se zdrobesc bine nucile sau se maruntesc intru-un blender. Peste ele se adauga painea inmuiata si, cu ajutorul unei linguri de lemn, se freaca ingredientele pana cand se obtine o pasta omogena. Peste toate acestea se adauga usturoiul macerat in ulei si praful de ardei dulce sau picant.

Se stropesc bucatile fierte de carne de pui cu zeama de lamaie, iar cand se servesc la masa, de jur imprejur, se scalda in sosul de nuci. Puiul in sos de nuci este o mancarica deosebita, extrem de gustoasa si hranitoare. Pentru o savoare maxima, este recomandat ca aceasta sa se serveasca calda.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui paprika in sos de nuci si usturoi.