Pentru a veni in ajutorul tau, iti recomandam cateva retete menite sa faca din masa de Paste o masa cu adevarat speciala. Alaturi de alte bucate traditionale precum ouale rosii, cozonac sau vin, urmatoarele preparate, asezate intr-un decor adecvat, vor face deliciul comesenilor.

Placinta cu carne de miel

Timp de preparare: 50 min

Dificultate: redusa

Ingrediente: 700gr. carne de miel tocata,
500g. foi de placinta,
2 felii de paine,
2 oua,
1 legatura ceapa verde,
1 legatura usturoi verde,
1 lingura ulei,
nucsoara, sare,
piper,
1 galbenus de ou,
1 legatura marar verde,
1 lingurita condimente pentru carnea de miel;

Mod de preparare:

1.Carnea tocata se amesteca cu ceapa si usturoiul taiate rondele fine,mararul tocat ,feliile de paine inmuiate si stoarse,ouale , nucsoara,sarea, piperul si condimentele pentru carnea de miel.

2.Se unge cu ulei o tava patrata si se tapeteaza cu jumatate din foile de placinta. Se pune compozitia de carne, se niveleaza, se asaza cealalta jumatate de foi de placinta, apasand marginile, ca sa nu iasa compozitia. Se unge placinta cu galbenus si se rumeneste la cuptor la foc potrivit timp de 40 minute. Se taie patrate si se servesc cu un vin alb sec.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Foto: laRuth

Ciorba de miel a la grec

Ingrediente:

-carne miel(gat,sira sau coaste)850g
-morcovi 200g
-pastarnac,patrunjel(radacina) 200g
-ceapa 200g
-ceapa verde 200g
-marar verde 50g
-ulei 50g
-iaurt 400g sau smantana 200g
-orez 75g
-faina50g
-galbenusuri 3
-lamaie 100g
-sare

Mod de preparare:

Carnea se fierbe in apa (3 litri) cu putina sare si se spumeaza.Morcovii,pastarnacul,ceapa tocate marunt si inabusite un pic (5 min) in ulei se adauga in ciorba. Se continua fierberea, adaugandu-se orezul spalat si dat in cateva clocote inainte, ceapa verde si compozitia din galbenusuri, faina si smantana si se mai fierb 10 min. Se adauga marar verde, suc de lamaie si sare dupa gust si se mai fierb 5 min.

O reteta propusa de: Draghici Gina (nardi)

Tarta aperitiv pentru Paste

Ingrediente:  

1 pachet de aluat frantuzesc