Tort de portocale

Se incalzeste pe abur 300 g miere cu 40 g unt si se adauga 4 galbenusuri, 1 ou intreg, se bate pana se ingroasa compozitia (tot pe abur). Se adauga 1/2 lingurita de scortisoara, sucul de la o portocala si coaja rasa de la 1/2 portocala. Se incorporeaza in compozitia rece 4 albusuri batute spuma si 150 g faina. Se toarna in forma si se coace la foc potrivit.

Dupa ce s-a racit se taie in 2-3 foi si se umple cu crema de caise.

Se decoreaza cu frisca si felii de portocala.


Sarlota de iaurt cu capsuni


Se adauga cateva capsuni, un borcan mic de iaurt, zeama de la 1/2 lamaie si se mixeaza iarasi.

Se serveste imediat.


Sufleu de vanilie

Se incorporeaza 20 g faina intr-un litru de lapte fiert si racit; se adauga 200 g miere, vanilie si sare. Se da pe foc moale, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga 6 galbenusuri si albusurile batute spuma.

Se toarna in forma si se da la cuptor 20 min.

Se serveste rece.


Salata de mere coapte

Se decojesc 600 g mere coapte, se dau pe razatoare si se pun intr-un castron.

Se adauga 2 linguri miere si zeama de la 1/2 lamaie.

Se presara cu nuci macinate si se lasa sa stea cel putin o ora.

Se decoreaza cu frisca.


Sursa: armonianaturii.ro