Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SARMALUTE IN FOI DE VITA:

    1kg carne de gasca (piept si pulpe fara piele) 2 cepe tocate marunt 1 cana verdeata tocata (marar, patrunjel, cimbru proaspat) ½ cana orez 3-4 linguri ulei 1 lingura boia de ardei dulce 2 linguri pasta de tomate ½ kg rosii proaspete Foi de vita Sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE SARMALUTE UN FOI DE VITA:

Se caleste ceapa pana cand devine translucida, se adauga pasta de tomate, orezul , boiaua de ardei, sare si piper. Se lasa pe foc pana cand toate aromele se intrepatrund. Se ia de pe foc si se adauga carnea care a fost tocata in prealabil si apoi verdeata. Se mai adauga sare si piper daca este necesar.
Se impacheteaza sarmalele , se aseaza intr-o oala pe fundul careia am pus cateva frunze de vita de vie si se toarna peste ele rosiile facute pasta intr-un blender. Se pune apa sau vin alb, ca tot suntem in sezonul vinului, cat sa le acopere si se dau la cuptor pentru 2-3 ore.
Se servesc cu smantana alaturi de un pahar de vin bun.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/