Supele reci sunt o modalitate foarte buna de a invinge caldura si pot fi o alternativa frumoasa de a manca o salata. De asemenea, pot fi un pranz sau o cina surprinzatoare. Majoritatea supelor reci nu implica gatitul pe argaz, poate foarte putin. Ai nevoie de un blender si de ingrediente proaspete si asta e tot!

Cheia pentru a face aceste supe reci este sa folosesti intotdeauna ingrediente si verdeturi proaspete, cu gust autentic, luate din gradina proprie (cine are) sau de la piata. Poti obtine gusturi si texturi interesante daca adaugi branzeturi, smantana sau iaurt. Pentru grasimi incearca ulei de masline, nuci sau avocado. Incearca, de asemenea, sa incluzi si cereale precum orez sau orz.

Deci esti gata sa-i dai supei reci o incercare? Aici sunt 3 retete de supe reci care te vor racori vara atunci cand zilele sunt prea fierbinti.

TARATOR - SUPA DE CASTRAVETI SI IAURT

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TARATOR: ½ kg de castraveti, 600 grame de iaurt grecesc, ulei de masline, marar, un pahar de apa, 1 catel de usturoi

MOD DE PREPARARE TARATOR: CastraveTii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica. Eu am pastrat unul pe care l-am taiat in bucatele mici pentru extra crunchiness. Se scurg de apa in pumni si se adauga peste iaurtul batut putin inainte. Se rade si usturoiul (eu am pus doar unul dar voi puteti pune mai multi, o sa aiba un gust mai pregnant si mai bun), se adauga marar dupa pofta (cat mai mult pentru mine) si vreo doua linguri de ulei de masline, un pahar de apa sau mai mult, in functie de cat de lichida vreti supa, se tine la frigider pana se raceste bine si se serveste.

supa rece de castraveti

O reteta recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/

GAZPACHO PICANT CU PEPENE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU GAZPACHO PICANT CU PEPENE: 1 castron cu bucati de pepene, 2 rosii, 1 castravete, 1 ardei iute, 1 lime, cateva frunze de coriandru verde, cateva frunze de busuic verde, 1 lingura de zahar, un praf de sare

MOD DE PREPARARE GAZPACHO PICANT CU PEPENE: De preferat ar fi sa scoti semintele din pepene. Taie pepene si rosia cubulete. Curata castravetele de coaja si taie-l cubulete. Pune toate ingredientele in bolul blenderului si mixeaza. Cu ajutorul unei site, strecoara lichidul si indeparteaza pulpa.Intr-un bol micut, amesteca ardeiul iute tocat, coriandrul, busuiocul, zeama de la lime si zaharul si da-le le frigider pentru 30 de minute. Cand este gata de masa, serveste supa de pepene cu mixul de verdeturi. Pentru un gust mai intens, poti adauga frunze de menta.

gazpacho cu pepene

Sursa foto shutterstock gazpacho de pepene

SUPA DE MAZARE CU MENTA

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SUPA DE MAZARE CU MENTA: 800 gr de mazare fiarta, 1 ceapa, 3 linguri de unt, 500 l supa de legume, o mana de frunze de menta, 3 linguri de smantana.

MOD DE PREPARARE SUPA DE MAZARE CU MENTA: incinge o tigaie si pune untul sa se topeasca. Adauga ceapa tocata marunt si lasa sa se caleasca. Cand ceapa devine usor aurie, adauga supa de legume si lasa sa fiarba. Adauga mazarea, potriveste de sare si piper, si lasa la fiert. Cand mazarea s-a fiert, opreste focul si lasa sa se raceasca. Transfera supa in bolul blenderului, adauga menta si mixeaza cu blenderul pana cand obtii o textura cremoasa. Serveste supa rece, amesteca cu smatana.

supa de mazare cu menta

Sursa foto Shutterstock supa de mazare


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 3 supe reci, de consumat cand sunt 40 de grade.