La vremuri cu 40 de grade e greu chiar si sa mananci. Cu toate astea, organismul are nevoie de resurse pentru a functiona la parametri normali. Are nevoie de alimentatie pentru a ne da energia necesara de a supravietui cosmarului cu multe temperaturi. Cum vestile meteorologilor nu sunt prea simpatice in ceea ce priveste temperaturile din aceasta perioada, va prezentam 5 retete usoare, de pregatit in caz de canicula. 

In anotimpul cald, mizam foarte mult pe fructe si legume, consumate in toate modurile posibile: salata de fructe, salata de legume, salata de fructe si legum, supe, mancaruri usoare din legume, deserturi reci, fara coacere. Sucuri din fructe, ceaiuri multe, o bere sau un sprit, seara, sunt bine venite.

SALATA RACORITOARE DE VARA

Sursa foto Shutterstock salata cu avocado

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SALATA RACORITOARE DE VARA: 2 rosii, 2 castraveti cornison, 1 ceapa rosie, 2 avocado, 2 linguri de ulei de masline, coriandru, patrunjel, sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE SALATA RACORITOARE DE VARA: Spala bine legumele. Taie legumele cubulete, iar ceapa rondele. Pune-le intr-un bol, adauga coriandru proaspat si amesteca. Stropeste cu ulei de masline, potriveste de sare si piper si serveste rece.

 

SUPA RECE DE CASTRAVETI

Sursa foto si reteta: www.leblogpiquant.com

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SUPA RECE DE CASTRAVETI: castraveti spalati si taiati bucati, 1 legatura mica de marar si una de patrunjel, 2 cepe verzi taiate in segmente, 400ml iaurt 0%, 1 lingura de ulei de masline extra-virgin, sare si piper proaspat macinat, 200 ml de apa rece si (ingredientul cheie) 2 linguri de mustar cu bobite

MOD DE PREPARARE SUPA RECE DE CASTRAVETI: Toate ingredientele se mixeaza la blender, iar rezultatul este unul delicios. Cel mai bine e sa o lasi sa se racoreasca vreo juma' de ora in frigider ca sa se imprieteneasca bine aromele.