Dificultate: medie
INGREDIENTE NECESARE PENTRU CHEESECAKE CU CIRESE:
200 gr biscuiti
| 75 gr unt
| 400 gr crema de branza
| 200 ml smanatana pt frisca
| 150 gr zahar
| 200 gr ciocolata alba
| 1 plic gelatina granule
| 300 gr cirese fara samburi
| 100 ml apa
| 50 gr zahar
| 1 lingura faina
MOD DE PREPARARE CHEESECAKE CU CIRESE:
Biscuitii ii sfarmam in robotul de bucatarie, adaugam untul topit, amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem biscuitii in tava de copt, apasam bine cu fundul unui pahar. Dam la rece pana pregatim crema. Mixam frisca cu zaharul pana se intareste. Apoi adaugam crema de branza si ciocolata topita pe baie de aburi. Gelatina o hidratam si o topim, fara a fierbe, si o adaugam peste crema. Amestecam bine si turnam jumatate peste blatul din biscuiti.Adaugam apoi jumatate din cirese, taiate in doua si restul de crema. Dam la rece peste noapte, sau minim 4 ore. Inainte de servire, cu ajutorul unui blender, mixam ciresele ramase impreuna cu apa si zaharul. Le punem la foc si cand incep sa fiarba adaugam faina. Fierbem pana incepe sa se ingroase. Il lasam pana se ajunge la temp camerei. Apoi scoatem cheesecake-ul si turnam sosul de cirese peste. Adaugam fulgi de migdale, cirese jumatati, decoratiuni de ciocolata.
O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|