Dificultate: medie

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CHEESECAKE CU CIRESE:

    200 gr biscuiti 75 gr unt 400 gr crema de branza 200 ml smanatana pt frisca 150 gr zahar 200 gr ciocolata alba 1 plic gelatina granule 300 gr cirese fara samburi 100 ml apa 50 gr zahar 1 lingura faina

MOD DE PREPARARE CHEESECAKE CU CIRESE:

Biscuitii ii sfarmam in robotul de bucatarie, adaugam untul topit, amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem biscuitii in tava de copt, apasam bine cu fundul unui pahar. Dam la rece pana pregatim crema. Mixam frisca cu zaharul pana se intareste. Apoi adaugam crema de branza si ciocolata topita pe baie de aburi. Gelatina o hidratam si o topim, fara a fierbe, si o adaugam peste crema. Amestecam bine si turnam jumatate peste blatul din biscuiti.Adaugam apoi jumatate din cirese, taiate in doua si restul de crema. Dam la rece peste noapte, sau minim 4 ore. Inainte de servire, cu ajutorul unui blender, mixam ciresele ramase impreuna cu apa si zaharul. Le punem la foc si cand incep sa fiarba adaugam faina. Fierbem pana incepe sa se ingroase. Il lasam pana se ajunge la temp camerei. Apoi scoatem cheesecake-ul si turnam sosul de cirese peste. Adaugam fulgi de migdale, cirese jumatati, decoratiuni de ciocolata.

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/