Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TOCANITA DE CIUPERCI:

    500 gr ciuperci proaspete 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 2 fire de cimbru 2 frunze de salvie 1 lingura pasta de tomate 3 rosii medii 1 lingura faina 500 ml supa clara de legume/ apa sare/piper

MOD DE PREPARARE TOCANITA DE CIUPERCI:

Ceapa o calim in 2 linguri ulei , apoi o scoatem pe o farfurie. Punem in tigaie inca 0 lingura de ulei si apoi punem ciupercile taiate felii. Le lasam pana scade zeama si incep sa se caleasca, sa prinda o crusta maronie. Adaugam ceapa si usturoiul razuit, pasta de tomate, condimentele si rosiile medii curatate de coaja si taiate cubulete si faina. Lasam 2 minute, apoi turnam jumatate din supa/ apa , lasam sa scaga pana la jumatate apoi adaugam apa ramasa. Lasam sa fiarba sosul pana scade la jumatate si se ingroasa. La final presaram patrunjel proaspat. Daca e nevoie asezonam dupa gust.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/