O idee de pranz mai mult decat perfecta, vinete umplute cu legume de sezon.
Dificultate: medie
INGREDIENTE NECESARE PENTRU VINETE UMPLUTE:
1 1/2 kg vinete subtiri si lungi
| 4 cepe mari
| 2 tulpini de telina
| 4 ardei grasi verzi
| 2 capatani de usturoi
| 1/4 cana ulei de masline
| 1 kg de rosii
| 125 g pasta de rosii
| 2 ardei iuti (din cei verzi si lungi)
| o mana de patrunjel
| ardei iute rosu pentru cine prefera
| un praf de piper
| sare destul de multa
MOD DE PREPARARE VINETE UMPLUTE:
Spalati vinetele bine, apoi le taiati pe jumatate dar nu de tot, doar cat sa se tina. Puneti sare in taietura si lasati-le o jumatate de ora sa isi lase zeama cea amara.
Intre timp puneti pe foc o oala adanca cu apa atat cat sa acopere toate vinetele. Stoarceti vinetele si oparitile la foc mare pentru cateva minute . Lasati-le la scurs.
In timp ce vinetele se scurg pregatiti umplutura.
Taiati toate ingredientele. Incingeti uleiul de masline si adaugati ceapa, telina, ardeiul gras si ardeiul iute (cel verde). Tineti tigaia pe foc pana cand toate legumele s-au inmuiat. Agaugati rosiile taiate cubulete si mai lasati pe foc cateva minute pana scade zeama apoi puneti pasta de rosii, potriviti de sare si piper si lasati ca toate ingredientele sa se intrepatrunda. La final adaugati usturoiul tocat. Daca doriti puteti pune patrunjel, eu l-am folosit la decor.
Cu aceasta compozitie umpleti vinetele si puneti-le intr-o tava unsa cu putin ulei. Dati tava la cuptor (incins in prealabil) pentru 45 minute la foc potrivit.
Cand sunt gata lasati-le sa se raceasca la temperatura cameri si servitile cu pofta. Daca va place puteti adauga ardei iute copt. Sunt foarte bune si calde. Daca va mai raman pentru a doua zi sa stiti ca sunt mai bune (parerea mea). Eu intotdeauna opresc cateva.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|