Daca si tu te afli intr-o pasa de inspiratie culinara, afla ca nu esti singura. De cele mai multe ori dam vina pe temperaturile ridicate care ne iau orice sursa de inspiratie. Ne-am unit fortele si am selectat 3 retete care ne vor tine in viata zilele acestea.
CHIFTELE DE TON CU SOS DE IAURT
INGREDIENTE NECESARE PENTRU CHIFTELUTE DE TON CU SOS DE IAURT:
1 conserva de ton in apa
| 3 fire de ceapa verde
| 2 linguri de faina (puteti folosi pesmet)
| 1 ou
| 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
| sucul de la 1/2 de lamaie
| sare si piper dupa gust
Pentru sos:
2 linguri iaurt
| 1 fir de usturoi verde tocat marunt
| sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE CHIFTELE DE TON CU SOS DE IAURT:
Se scurge bine conserva de ton de apa si se pune intr-un castron. Se zdrobesc bucatile de ton cu o furculita si se adauga ceapa verde tocata marunt si restul ingredientelor. Se amesteca bine ca sa se combine si se formeaza chiftelele de marimea dorita. Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptor, incins la 180C, pana capata o culoare aurie (10-15 minute in functie de cuptorul fiecaruia). In acest timp se pregateste sosul de iaurt amestecand toate ingredientele. Cand chiftelele sunt gata se scot pe farfurie si se servesc cu sos de iaurt. Daca doriti puteti servi si o salata din spanac si ceapa verde. Este o cina sau o gustare usor de facut, delicioasa si fara multe calorii.
Incercati si voi aceste chiftele de ton cu sos de iaurt si veti vedea ca am dreptate.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |