Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: redusa
Sursa foto Shutterstock salam de biscuiti
Biscuitii i-am rupt in bucatele mici si i-am pus intr-un castron mare. Peste cacao si ness am turnat 150 ml apa fierbinte si am amestecat bine. Am turnat laptele si "cafeaua" peste bucatelele de biscutiti si am amestecat usor, cu o furculita. Am adaugat untul, apoi crema de ciocolata si esentele.
Din fulgii de nuca de cocos am oprit trei linguri intr-un castronel, iar restul am amestecat cu restul ingredientelor deja amestecate in castron. Pe o folie intinsa pe masa am rastunat compozitia obtinuta si am presarat deasupra fulgii de migdale si visinile fara samburi. Cu ajutorul foliei am dat forma de salam compozitiei de biscuiti, presand usor cu mainile. La final am presarat pe folie fulgii de cocos pastrati si am tavalit salamul de biscuiti prin ei.
Am invelit salamul de biscuiti in folie si l-am bagat la frigider peste noapte. A doua zi, ma bucuram de un salam de biscuitit cu visine si fulgi de migdale ex-ce-lent.
O reteta adaptata dupa blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/