Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: redusa
Toate legumele, fara orez si usturoi le razuim. Apoi le punem la calit in ulei cu un praf de sare. Le lasam sa se inabuse 3-4 minute cu capacul pus pe oala, apoi adaugam 3,5 litri apa. Punem carnea si piperul. Lasam sa fiarba, pana carnea este fiarta aproape de tot. Punem orezul si usturoiul razuit. Adaugam jumatate din verdeata tocata marunt. Cand orezul e fiert, scoatem carnea, o taiem bucatele, pielea o aruncam. O punem din nou in supa.
Smantana o amestecam cu galbenusurile de ou si o turnam in supa. O lasam sa fiarba inca 10 minute. Gustam si asezonam daca mai e nevoie. Oprim focul si presaram restul de verdeata. Mie imi place sa o acresc putin cu zeama de la ardeiul murat. Dar la fel de bine se poate folosi zeama de lamaie sau otet.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/