Dificultate: medie

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PANNA COTTA CU ZMEURA:
    300 ml smanatana pt frisca, 200 ml lapte, 4 linguri zahar, 1/2 baton vanilie, 1 plic gelatina. 150 gr zmeura prospata
MOD DE PREPARARE PANNA COTTA CU ZMEURA:

Punem pe foc laptele cu 100 ml smantana , zaharul si batonul de vanilie , de la care scoatem semintele si le adaugam si acelea. Gelatina o punem la hidratat in 100ml apa. Cand zaharul s-a dizolvat si laptele a fiert la foc mic 2-3 minute le dam la o parte. Lasam sa se raceasca 2 minute apoi adaugam gelatina , amestecam pana se dizolva. Lasam deoparte pana batem frisca pe care apoi o adaugam peste lapte. Amestecam cu grija pana se omogenizeaza. Turnam amestecul in forme sau cescute, punem zmeura in amestec si dam la rece cateva ore(4,5).

Pentru sosul de zmeura: Luam 150 gr zmeura impreuna cu 3 lingurite zahar si 1 lingurita zeama lamaie le punem la foc mic 4-5minute pana zmeura se sfarma si scade .putin zeama. O turnam intr-o strecuratoare deasa si cu o lingura o pasam pana iese toata pulpa, semintele le aruncam. Panna cotta o rasturnam pe o farfurie si apoi turnam sos peste. Pofta buna!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/

Sursa foto main articol Shutterstock panna cotta