Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PRAJITURA DE COFETARIE:

Ingrediente pentru doua blaturi:

    9 oua 150 g zahar 5 linguri de sirop din zahar caramelizat (adica,5 linguri de zahar caramelizat si stins cu 5 linguri de apa) 1 si 1/2 cana de faina amestecata cu 1 plic si jumatate praf de copt 45 ml ulei 4 linguri de cacao esenta dupa preferinte piscoturi

Ingrediente mousse de caise:

    600 g caise din compot 600 ml de frisca 500 ml suc caise(compot) 6 linguri de amidon 4 linguri zahar 2 vanilii bourbon

Sirop:

    400 ml suc de la compotul de caise + 200 ml apa

Decor:

    frisca fulgi de ciocolata

MOD DE PREPARARE PRAJITURA DE COFETARIE:

Mod de preparare blaturi:

Separam ouale. Albusurile le batem tare cu putina sare. Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea. Galbenusurile le frecam cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Adaugam aceasta compozitie peste "bezea" si amestecam usor cu o paleta. Urmeaza faina amestecata cu praful de copt pe care o incorporam usor peste crema de oua. Aceasta compozitie o impartim in doua. In una din ele punem cacao. Coacem pe rand doua blaturi in tava cu marimea 40/30,tapetata cu hartie de copt la cuptor incins la 180 de grade.

Mousse de caise :

Se dizolva amidonul in 160 ml suc, iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid. Il punem din nou pe foc pentru cateva minute, amestecand intruna. Punem si vanilia. Rezulta o crema peste care, atunci cand este calda, nu fierbinte, adaugam caisele scurse bine, taiate cubulete si amestecam. Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare. Amestecam usor si obtinem un mousse delicios.