Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta cu visine:
Sursa foto Shutterstock placinta cu visine
Se amesteca bine faina cu jumatate din coaja de lamaie si praful de copt. Se adauga margarina si se taie in bucati mai mici, apa se adauga treptat si se framanta un aluat omogen. Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la rece 30 de minute. Se scurg visinele, li se pastreaza zeama, iar in aceasta se dizolva amidonul. Se da in clocot amestecand continuu si se condimenteaza cu zahar si scortisoara.Se adauga visinele si se toarna amestecul intr-un vas termorezistent intins.Se preincalzeste cuptorul la 180 C. Se intinde din aluat o foaie subtire si se taie in fasii late de 2 cm, apoi acestea se rasucesc pentru a obtine spirale si se aseaza sub forma de grilaj peste visine. Se unge suprafata cu albus si se presara cu zahar brun. Se da apoi la cuptor aproximativ 30 de minute pana ce suprafata devine aurie. Se lasa placinta putin la racit si se serveste calduta.
O reteta propusa de: antoanela (coollove)