Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru vinete gratinate:
    2 vinete mari 500 g piept de pui 500 g rosii 200 g cascaval 2 linguri sos de soia ulei de masline tarhon(optional) sare, piper.

Sursa foto Shutterstock vinete gratinate
 

Mod de preparare vinete gratinate:

Taiem vinetele in cubulete. Lasati-le la inabusit, pe foc mic, intr-o cratita, stropindu-le usor cu ulei de masline. Amestecati mereu, pentru ca vinetele sa fie patrunse uniform.

Dupa ce culoarea vinetelor s-a schimbat complet, sarati, piperati si puneti totul intr-un vas mare. Bagati-l in cuptor si lasari-l circa 40 de minute la 150 grade.

Intre timp punem rosiile la inabusit pana scad putin.

Carnea de pui o taiem cubulete mici sau o tocam, si il calim in tigaie cu 2 lg de sos de soia. Cand vinetele sunt aproape gata adaugam carnea si sosul de rosii, amestecand usor. Apoi presaram cascaval si tarhon si dam la cuptor pentru inca 15 min.
Pofta Buna!

O reteta propusa de: Roxana Elene Sbingu (athennaa2002)