Timp de preparare: 50 minte
Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU VINETE UMPLUTE:
Vinetele le spalam si le taiem in 2. Scobim miezul cu ajutorul unei linguri. Vanata o ungem cu o pensula cu ulei de masline si o saram si piperam. O punem pe hartie cerata pe o tava si o dam la cuptor 10-15 minute pana se inmoaie. Intre timp tocam miezul de la vinete. Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei masline, condimentele si apoi miezul de vinete tocate. Cand s-au rumenit usor adaugam si carnaciorii taiati cubulete si rosiile in sferturi. Mai lasam 2 minute apoi le dam la o parte. Scoatem vinetele de la cuptor, taiem si cascavalul bucati , il adaugam la umplutura si apoi cu o lingura punem in fiecare jumatate de vanata. Dam din nou la cuptor pana se topeste cascavalul si se rumeneste frumos. Servim cu sos usturoi si menta.
O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/