Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CLAFOUTIS:
    500 g de cirese sau visine 3 oua 80 g zahar 100 g faina 200 ml lapte vanilie 1 virf de cutit de sare 1 lingurita de unt
     
MOD DE PREPARARE CLAFOUTIS:

Punem ciresele intr-o forma de copt unsa cu unt. Mixam putin ouale intregi cu zaharul, vanilia, sarea, cat sa se omogenizeze, adaugam faina si apoi putin cite putin laptele si omogenizam.

Vom obtine o compozitie moale, cam ca cea de clatite. Turnam compozitia obtinuta peste cirese si coacem la cuptorul bine incins, pana trece testul scobitorii.

Cand e gata, lasam sa se racoreasca putin, scoatem prajitura din tava, o pudram cu zahar si servim.

Sursa interior si main articol Shutterstock Clafoutis

O reteta propusa de: Liliana Gica Ciobotaru (leely_ana_83)