Un desert excelent, racoritor. Destul de potrivit zilelor calde de vara, daca ne intrebati pe noi.
Timp de preparare: 120 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru Prajitura Fanta:
Blat prajitura Fanta:
6 oua
| 4 linguri faina
| 6 linguri zahar
| 2 linguri cacao
| 1 praf de copt
| 6 linguri ulei
Crema 1
500 g branza de vaci
| 200 g zahar
| 250 g unt
| Esenta de vanilie
Crema 2
2 budinci de vanilie
| 750 ml suc de portocale
| 3-4 linguri de zahar
Mod de preparare prajitura Fanta:
Blatul: Separam albusurile de galbenus si le batem spuma, adaugam zaharul si galbenusurile alternand cu uleiul. Adaugam apoi cacaua,faina si praful de copt amestecand usor. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc mediu 30 min, apoi lasam sa se raceasca bine blatul.
Crema1: Branza se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie si apoi cu untul moale. Se pune peste blat si se lasa la rece.
Crema 2: Sucul se pune in vasul in care vom fierbe crema si-l vom lasa asa 10 min, in acest fel nu va mai face spuma in timp ce fierbe. Adaugam praful de budinca si zaharul si vom fierbe crema. Dupa ce luam de pe foc vom continua sa amestecam in crema pana aceasta se va mai racori putin, apoi o intindem in strat uniform peste crema de branza si lasam iar la rece.
O reteta propusa de: Crețu Veronica (Cretu_Veronica)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |