INGREDIENTE MUSTAR DE CASA:
Boabele de mustar se pun in bolul blenderului si se macina bine, pana se obtine o pudra galbuie. Se adauga apoi mierea, otetul de mere, berea si sarea dupa gust. Transfera compozitia intr-un borcan si lasa la macerat 3-4-5 zile, altfel gustul va fi destul de dur. Dupa macerare, mustarul poate fi pastrat in frigider aproape 2 saptamani.
Sursa foto Shutterstock mustar de casa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU MUSTAR DE CASA CU HREAN:
Intr-un borcan de 750 ml, adauga un strat de ceapa, ardeiul iute, hreanul si boabele de mustar. Toarna saramura cat sa acopere toate ingrediente si lasa la macerat. Semintele vor absorbi saramura si se vor umfla. Dupa prima zi, asigura-te ca semintele nu au absorbit toata saramura. Mai adauga saramura daca este cazul. Lasa preparatul la macerat, intr-un loc intunecat timp de 5-7 zile. Pune tot amestecul in vasul de la blender si mixeaza bine pana obtii o pasta de mustar. Adauga saramura daca textura nu este fina. Toarna din nou amestecul in borcan si pastreaza-l la frigider.
Sursa foto Shutterstock mustar cu hrean
MUSTAR CU ROZMARIN SI CIMBRU
INGREDIENTE NECESARE PENTRU MUSTAR CU ROZMARIN SI CIMBRU:
Intr-un borcan, se amesteca boabele de mustar, 2 lingurite de cimbru, rozmarinul, 1/3 cana de apa si otetul de mere. Lasa sa stea la temperatura camerei, acoperit, 2-3 zile. Toarna amestecul de mustar intr-un vas, adauga zaharul brun si sare si mixeaza bine cu blenderul. Adauga cimbrul ramas (1 lingurita). Pune-l in frigider si il poti folosi timp de 2 saptamani.
Sursa foto Shutterstock mustar cu cimbru