MUSTAR DE CASA, RETETA SIMPLA:

INGREDIENTE MUSTAR DE CASA:

    4 linguri de boabe de mustar 2 linguri de miere 1 lingura de otet de mere 2 linguri de bere sare dupa gust
MOD DE PREPARARE MUSTAR DE CASA:

Boabele de mustar se pun in bolul blenderului si se macina bine, pana se obtine o pudra galbuie. Se adauga apoi mierea, otetul de mere, berea si sarea dupa gust. Transfera compozitia intr-un borcan si lasa la macerat 3-4-5 zile, altfel gustul va fi destul de dur. Dupa macerare, mustarul poate fi pastrat in frigider aproape 2 saptamani.

Sursa foto Shutterstock mustar de casa

MUSTAR DE CASA CU HREAN

INGREDIENTE NECESARE PENTRU MUSTAR DE CASA CU HREAN:

    50 gr boabe de mustar galben 50 gr boabe de mustar brun 4 ardei iuti uscati 1/2 ceapa tocata marunt aprox 2 linguri de hrean dat prin razatoarea mica saramura (3 linguri de sare la 1 litru de apa)
MOD DE PREPARARE MUSTAR DE CASA CU HREAN:

Intr-un borcan de 750 ml, adauga un strat de ceapa, ardeiul iute, hreanul si boabele de mustar. Toarna saramura cat sa acopere toate ingrediente si lasa la macerat. Semintele vor absorbi saramura si se vor umfla. Dupa prima zi, asigura-te ca semintele nu au absorbit toata saramura. Mai adauga saramura daca este cazul. Lasa preparatul la macerat, intr-un loc intunecat timp de 5-7 zile. Pune tot amestecul in vasul de la blender si mixeaza bine pana obtii o pasta de mustar. Adauga saramura daca textura nu este fina. Toarna din nou amestecul in borcan si pastreaza-l la frigider.

 Sursa foto Shutterstock mustar cu hrean

 

MUSTAR CU ROZMARIN SI CIMBRU

INGREDIENTE NECESARE PENTRU MUSTAR CU ROZMARIN SI CIMBRU:

    3 linguri boabe de mustar galben 3 linguri boabe de mustar brun 3 lingurite de cimbru proaspat, tocat 2 lingurite de rozmarin proaspat, tocat 2 linguri de otet de mere 1 lingura zahar brun sare dupa gust
MOD DE PREPARARE MUSTAR CU ROZMARIN SI CIMBRU:

Intr-un borcan, se amesteca boabele de mustar, 2 lingurite de cimbru, rozmarinul, 1/3 cana de apa si otetul de mere.  Lasa sa stea la temperatura camerei, acoperit, 2-3 zile. Toarna amestecul de mustar intr-un vas, adauga zaharul brun si sare si mixeaza bine cu blenderul. Adauga cimbrul ramas (1 lingurita). Pune-l in frigider si il poti folosi timp de 2 saptamani. 

 

 Sursa foto Shutterstock mustar cu cimbru