INGREDIENTE NECESARE PENTRU PANDISPAN CU VISINE:
    5 oua la temperatura camerei (daca sunt reci spuma albusurilor se va forma mai greu) 5 linguri de zahar 5 linguri de faina 1 pastaie de vanilie 2 linguri de ulei 1 lingurita praf de copt si un praf de sare
MOD DE PREPARARE PANDISPAN CU VISINE:

Albusurile cu sarea se bat spuma separat, in rest toate sunt amestecate pana la omogenizare, apoi incorporate usor in spuma. Twistul de care vorbeam presupune o tava lata, uniform tapetata cu un strat fin de ulei si faina, in care torni aluatul astfel incat stratul sa se pastreze subtire (nu mai mult de 1,5 cm cand este lichid). Eu pun visine (bine scurse de zeama - pentru asta le las cam 2-3 ore intr-o sita - apoi tavalite prin faina) una langa alta, pana umplu toata suprafata. Cam 30 minute la cuptor, la 160 de grade, sau pana devine aurie deasupra. In felul acesta obtii o felie de prajitura incarcata de fructe cu mai puțină "paine", cum îi spuneam noi in copilarie.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul ierburiuitate.wordpress.com/