CARTOFI NOI CU ROZMARIN SI FRIPTURA DE PUI

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CARTOFI NOI CU ROZMARIN SI FRIPTURA DE PUI:

    500 grame carne pui ( pulpe, aripi, piept pui ) 500 grame cartofi noi prefierti( se fierb 8 minute in apa cu sare ) 100 grame bacon boia, sare, piper si rozmarin

MOD DE PREPARARE CARTOFI NOI CU ROZMARIN SI FRIPTURA DE PUI:

Preincalzim cuptorul la 180 – 200 grade cu 15 min inainte. Carnea o condimentam cu sare piper boia si rozmarin si o lasam la rece o jumatate de ora.

Luam o tava de copt peste care asezam hartie cerata apoi punem cartofii prefierti pe care ii asezonam cu sare, piper si ulei de masline. Punem baconul taiat feliute iar la urma carnea de pui. Le aranjam in tava de copt asa incat sa nu se suprapuna si bagam la cuptor aproximativ o ora. Servim cu o salata de rosii si busuioc.

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/

 

CARTOFI NOI LA CUPTOR CU MARAR SI MORCOVI

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CARTOFI NOI LA CUPTOR CU MARAR SI MORCOVI:

    1-2 linguri de marar tocat fin 1 kg cartofi noi 1 legatura morcovi noi sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE CARTOFI NOI LA CUPTOR CU MARAR SI MORCOVI:

Spalati mai intai cartofii noi si indepartati pielita fie cu un burete de vase, fie cu putina sare grunjoasa.
Taiati cartofii in 2 sau 4, in functie de marimea lor - eu am ales pentru aceasta reteta cei mai marunti cartofi pe care i-am gasit in piata, fiind si mai ieftini decat cei mari.
Curatati la fel si morcovii, dar pe ei sa ii lasati intregi.

Stropiti cartofii cu putin ulei de masline si adaugati peste mararul, sarea si piperul. Cu mainile, amestecati bine cartofii, astfel incat mararul sa ii acopere cat mai bine.
Puneti totul intr-o tava si dati la cuptor pentru 30-40 de minute.

Sfat!
* Sezonul mararului nu este unul foarte lung. Profitati din plin de el si depozitati-l in frigider, in borcane, tocat marunt si conservat cu sare. Astfel, il aveti mereu la indemana, verde si aromat.
** Pentru un plus de gust, puteti inlocui uleiul de masline cu putina untura de rata.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

 

TORTILLA CU CARTOFI NOI

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TORTILLA CU CARTOFI NOI

    3 cartofi noi potriviti (cam 350g) 6 oua mari 80 g cascaval 3-4 felii kaiser (bacon) 1 ceapa 4 linguri ulei de masline cu ardei iute sare, piper
MOD DE PREPARARE TORTILLA CU CARTOFI NOI:

Taiem cartofii pe jumatate si apoi felii cat mai subtiri. Daca sunt prea mari, puteti taia feliile pe jumatate, ca sa se patrunda mai usor. Tocam ceapa, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatorare si calim cateva minute ceapa impreuna cu cartofii.
Dupa vreo 8-10 minute, timp in care amestecam de cateva ori, adaugam baconul taiat fasii si calim inca 3-4 minute.

Batem ouale, impreuna cu putina sare si piper, iar apoi incorporam si cascavalul dat pe razatoare sau taiat marunt. Peste oua adaugam amestecul din tigaie si omogenizam cu grija. In tigaie adaugam o lingura de ulei si turnam "omleta" plina de cartofi. Lasam sa se prajeasca la foc potrivit 6-8 minute, pana este rumenita pe partea de jos, dar necoagulata in partea de sus.

Am ajuns la partea cea mai complicata, intorsul tortilliei :) Noi am folosit un platou, ceva mai mare decat tigaia. Am asezat platoul peste tigaie, si am rasturnat continutul din tigaie, in platou. Astfel partea rumenita a ajuns sus :) Adaugam o lingura de ulei in tigaie. Cu o miscare rapida si ferma am impins tortilla de pe platou inapoi in tigaie, deci portiunea care nu era coagulata a ajuns in contact cu tigaia. Phiu.. n-a fost usor, mai ales ca toate erau cam fierbinti :) Mai lasam 3-4 minute sa se rumeneasca si am rezolvat.
Aceasta tortilla este o mancare foarte consistenta, e buna calda sau rece si merge de minune langa o salata. Poate fi tinuta la frigider 1-2 zile si are aproximativ 220 calorii la 100 de grame, cat inseamna si o portie.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/2

* Sfat! Cumparati cartofii noi, cat si celelalte legume de la producatori locali. Au marfa buna si au grija de ea. Cat despre legume au gust, asa cum erati obisnuiti.