INGREDIENTE NECESARE PENTRU LAPTE DE PASARE:
    1 litru lapte 1.5% grasime 3 oua 4 linguri de zahar coaja de lamaie esenta de vanilie sare
     
MOD DE PREPARARE LAPTE DE PASARE:

Am pus la fiert laptele cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si putina sare (cat iei in 3 degete). In doua castroane am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare, iar peste galbenusuri am adaugat zaharul.

 

In laptele care fierbea la foc mic, am pus (cu ajutorul unei linguri) mici gramajoare de spuma tare de albus. Le-am lasat jumatate de minut, apoi le-am intors si le-am mai lasat la fiert jumatate de minut.

 

Gramajoarele fierte le-am scos intr-un castron cu ajutorului unei spumiere.

 

Dupa ce toata spuma a fost fiarta, am oprit focul si am lasat laptele sa se racoreasca 30 minute.
Galbenusurile le-am mixat cateva minute cu zaharul, apoi le-am adaugat in laptele racorit si am amestecat bine.

 

Am pus restul de lapte la fiert pe foc mic, amestecand mereu, pana cand compozitia s-a ingrosat un pic.
Atentie! Daca lasati prea mult pe foc, compozitia se taie! Compozitia nu este groasa ca o budinca, ci ca un lapte putin ingrosat. Aceasta compozitie am turnat-o peste gramajoarele fierte de albus si am lasat sa se raceasca bine inainte de a servi.

 

 

Interesant, nu? Este un desert foarte bun si perfect pentru a impresiona musafirii. Si pe cei mici si pe cei mari.

O reteta propusa de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/