Dificultate: medie
INGREDIENTE NECESARE PENTRU TORT CU CREMA DE BRANZA SI CAPSUNI
Ingrediente pentru un blat de 28 cm:
Crema de branza cu capsuni :
Budinca de vanilie :
Mod de preparare blat :
Este cea mai usoara modalitate de a faceun blat pufos si inalt, perfect. Mixam ouale cu zaharul timp de 20 de minute. Inchidem mixerul si apelam la o paleta. Turnam incet, peste ouale mixate, faina cernuta, putin cate putin. Amestecam usor de jos in sus, fara sa scoatem aerul din oua. Asezam aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor incins la 180 de grade pentru 35 de minute. Probam cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca.
Mod de preparare :
Capsunile proaspete le presaram cu zahar farin vanilat si le stropim cu coniac. Daca folosim capsuni congelate, le lasam la scurs si apoi le stropim cu coniac. Prima data vom prepara budinca conform instructiunilor de pe plic,doar ca vom folosi 700 ml lapte pentru ambele plicuri, nu 1 litru de lapte! Cand s-a racit adaugam 100 g unt gras! Acum, crema de branza: Hidratam gelatina in 10 linguri de apa calduta. O amestecam bine, sa se dizolve. Branza o amestecam cu smantana si zaharul farin vanilat. Mixam compozitia cremoasa. Peste ea turnam gelatina dizolvata. Amestecam bine.
Asamblare : Cand blatul s-a racit, se taie in doua,pe orizontala. Peste primul blat se asaza un strat de budinca de vanilie, stratul de capsuni si peste ele, crema de branza. Se acopera cu cel de-al doilea blat.
Ornam cu frisca si capsuni sau oprim doua linguri de budinca pe care o amestecam cu putina crema de branza. Optional, putem insiropa blatul! Se tine la rece pana in momentul servirii !
Va astept pe blog pentru retete de sezon !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)