Inghetata din doua ingrediente, de obicei din fructe, nu contine zahar sau alti aditivi. Din punct de vedere tehnic este cea mai usoara forma de inghetata pe care o cunoasteam pana acum. Am pregatit 4 retete de inghetata facuta din doar doua ingrediente care iti vor garanta o vara excelenta.

INGHETATA CU CACAO SI BANANE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU INGHETATA CU CACAO SI BANANE:

    2 banane coapte, decojite 1 lingura de cacao

MOD DE PREPARARE INGHETATA CU CACAO SI BANANE: Taie bananele feliute subtiri, pune-le pe o farfurie, acopera cu o folie din plastic si baga-le la congelator, pana sunt complet congelate. Mixeaza-le la blender pana se omogenizeaza. Adauga cacao si amesteca-le sa se incorporeze. Poti adauga extra cacao sau orice alte mirodeni mai preferi. Decoreaza cu menta si serveste pe loc. In loc de cacao, poti pune 2 linguri de nutella.

Sursa foto Shutterstock inghetata de banane si cacao

 

INGHETATA DE BANANE SI AFINE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU INGHETATA DE BANANE SI AFINE:

    2 banane congelate 1/4 pahar de lapte de soia

Optional: afine, mure

MOD DE PREPARARE INGHETATA CU  BANANE SI AFINE: Decojeste bananele, taie-le felii si da-le la congelator, de seara pana dimineata. Mixeaza feliile de banane la blender, adauga laptele de soia. Amesteca pana obtii o textura cremoasa. Daca alegi afinele sau murele, mixeaza-le separat si amesteca-le cu bananele. Serveste pe loc.