INGREDIENTE NECESARE PENTRU SOCATA:
MOD DE PREPARARE SOCATA: Avem nevoie de un recipient neaparat de sticla si nu alt material, daca nu aveti recipiente asa mari, injumatatiti cantitatile (nici eu n-am avut, am imprumutat de la mama un borcan mare). Se lasa la macerat intr-un loc cu soare timp de 4-5 zile, depinde cat de acidulata doriti socata. Se amesteca in recipient dimineata si seara, apoi se filtreaza si se depoziteaza in sticle mai mici la frigider. Este taare buna si racoritoare. Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
12 flori mari de soc
10 litri de apa plata
1.5 kg de zahar (stiu, e al naibi de mult zahar, dar ne consolam cu faptul ca sunt 10 litri de apa si ca nu bem noi singuri atata lichid..., am incercat initial sa pun numai 1kg de zahar la cantitatea asta de apa si n-a fost deloc dulce, asa ca a mai trebuit sa adaug)
sucul de la 4 lamai
10 g drojdie de bere proaspata
In recipient se aseaza florile de soc, peste ele se pune zaharul, apoi se adauga sucul de lamaie, drojdia si apa