INGREDIENTE NECESARE PENTRU BRUSCHETTE CU NAUT, SPANAC SI ROSII:

    1 conserva naut  100 g frunze spanac tanar 1 mana rosii cherry +1 lingurita ulei masline 70 g caju crud 1 lingura ulei de masline 2 catei usturoi 1/2 lingurita paprika afumata 1 lingurita sumac 1 praf sare piper dupa gust 5-6 felii de paine bagheta 1 lingura ulei de masline

 

MOD DE PREPARARE BRUSCHETTE CU NAUT, SPANAC SI ROSII:

Intr-o tigaie mica picurati cateva picaturi de ulei, incingeti bine tigaia si adaugati nucile caju. Amestecati totul bine si lasati nucile sa se prajeasca usor, avand grija sa nu se arda. Scoateti nucile caju prajite pe o farfurie si lasati-le deoparte.

In aceeasi tigaita mica incingeti lingurita de ulei de masline, adaugati rosiile cherry. Scuturati tigaia din cand in cand pentru ca rosiile sa se roteasca pe toate partile in timp ce se coc la foc iute. Intreaga operatiune dureaza cam 3-4 minute.

 

Ideea este sa sotam usor rosiile, astfel incat sa capete un aspect de "parlit", sa se gateasca la exterior, fara a le lasa sa se dezintegreze. Dupa ce sunt gata, dati tigaia la o parte si pastrati rosiile la loc cald.

 

Intr-o tigaie incingeti uleiul de masline si adaugati usturoiul curatat si tocat marunt. Sotati cateva secunde pana ce usturoiul capata un miros placut, avand grija sa nu il ardeti. Adaugati paprika afumata si sumacul si amestecati rapid pana ce toate se imbina si se gatesc usor, maxim 1 minut. Adaugati spanacul baby si nautul bine scurs de apa.

 

Sotati totul pana ce spanacul se inmoaie, potriviti de sare si piper. Gustati si vedeti daca va convine asezonarea, in acest moment mai puteti adauga putin sumac sau paprika afumata. Adaugati rosiile cherry gatite si nucile caju. Luati tigaia de pe foc si amestecati totul usor.

 

Intr-o alta tigaie incingeti uleiul de masline, adaugati feliile de paine si lasati-le sa se prajeasca usor pe ambele parti. Serviti amestecul de naut peste feliile de paine crocante

 

O explozie de arome, rosii moi si suculente, naut delicios, spanac sanatos, caju crocant, iar paprika afumata si sumacul dau o savoare minunata acestor bruschette.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/2