MOD DE PREPARARE CURRY DE NAUT:
Incepem prima data cu tija de lemongrass. Are un miros minunat si un gust special de citrus! O iubesc nespus de mult! Ca sa isi elibereze pe deplin aroma, mai intai zdrobim capatul cel gros cu lama unui cutit. Dupa care o taiem feliute. Continuam sa tocam si ghimbirul, ceapa, ardeiul iute si usturoiul. Le punem pe toate intr-un blender si le tocam pana obtinem o pasta. Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam pasta noastra cea aromata. Lasam cateva minute sa se prajeasca pana capata un miros si mai placut. Adaugam condimentele, adica chimionul, coriandrul, turmenicul, sarea, zaharul si , si lasam din nou 2-3 minute ca sa se intrepatrunda toate. Tocam rosiile si le adaugam la pasta de curry formata. Adaugam apa, frunzele de curry si de lime, si mai lasam sa fiarba 2-3 minute. Urmeaza nautul clatit in apa rece si scurs. Mai lasam 5 minute pana ce toate se intrepatrund. Adaugam si coriandrul proaspat. Servim imediat pe un pat de orez basmati
Pentru o tenta de prospetime, putem servi alaturi de felii de lime. O explozie de arome!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/