Ciorba de varza

Ingrediente necesare pentru ciorba de varza:

    1 varza alba potrivita 1 pastarnac 2 radacini patrunjel 3 morcovi 1 ceapa 1 ardei gras 2-3 linguri pasta de tomate 1/2 lingurita chimen 1 - 2 lingurite cimbru 1/2 lingurita piper sare dupa gust ulei
Mod de preparare ciorba de varza:

Mai intai am curatat legumele, le-am tocat si le-am pus la calit in putin ulei.

Treptat am adaugat varza taiata. Eu am mai facut astfel de ciorbe cu varza taiata fideluta pe razatoare, dar varianta asta mie una mi s-a parut nepractica in momentul consumarii. De aceea prefer sa o toc de mana, in fasii ceva mai groase, dar mai scurte.

Am adaugat apa - cat sa acoperiti legumele si lasati sa fiarba incet, adaugand si mirodeniile. Cand s-a fiert varza, adaugati 2-3 linguri de bulion si mai lasati sa dea o data in clocot si sa prinda culoare. Ciorba de varza merge grozav cu paine prajita!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/