Timp de preparare: 60 - min


Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa turceasca de linte rosie:

 

    1 cupa de linte rosie (o cana de 200 ml) 4 cupe de supa de legume sau apa +cub 1 ceapa 1 cartof 1 lingurita paprika ungureasca sare si piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare supa turceasca de linte:

 

Se spala lintea si se lasa sa se scurga. Se curata ceapa si cartoful si se taie cubulete. Se pot pune toate ingredientele in craticioara sau se poate praji ceapa, adauga paprika si apoi restul ingredientelor.
In mod sigur, la un moment dat, toate ingredientele se vor intalni in oala. Se fierb cam 40 de minute sau pana cand lintea s-a inmuiat. Acum se va mixa supa, eu am folosit un blender vertical. Daca nu doriti o textura fina, inainte de a o mixa scoateti o cana de supa pe care o readaugati dupa ce supa a fost mixata.
Se serveste cu sumac sau lamaie si ardei iuti turcesti.



O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)