Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ciorba de vitel cu legume si bulgur:
    1 rasol de vitel 1 ceapa 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 pastarnac 1/2 telina 1 cana de mazare 1 cana de broccoli 1/2 cana conopida 1/2 cana fasole verde patrunjel verde 1/2 cana bulgur sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare ciorba de vitel cu legume si bulgur:

Puneti la fiert rasolul in apa rece cu sare si spumati cat este nevoie. Cand nu se mai ridica spuma, scoateti rasolul si lasati-l la racit. Adaugati in ciorba radacinoasele tocate si ceapa. Cand s-a racit rasolul, curatati carnea de pe oase, taiati-o sau sfasiati-o in bucatele mici si adaugati-le inapoi in ciorba.
Cand legumele sunt (aproape) fierte, adaugati restul de legume (broccoli, conopida, mazare, fasole verde) si bulgurul. Mai lasati pe foc pana s-au fiert si acestea si la final adaugati verdeata.
Optional o puteti acri cu bors, in zona noastra nu se prea foloseste si noi o preferam dulce.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/