Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bomboane de ciocolata vegetala cu ghimbir si migdale:
    6 linguri ulei de cocos 8 linguri zahar pudra 4 linguri cacao pudra de buna calitate 2 linguri lapte de cocos praf (daca nu gasiti adaugati 2 linguri de cacao) o lingurita esenta de vanilie ghimbir confiat migdale
Mod de preparare ciocolata vegetala cu ghimbir si migdale:

Pentru ca uleiul de cocos este solid la temperaturi mai mici de 24C trebuie sa-l topiti mai intai la bain marie. Adaugati apoi restul ingredientelor si amestecati bine pana se omogenizeaza.
Intr-o forma de cuburi de gheata puneti cate o migdala si ghimbirul confiat pana umpleti cubul apoi turnati ciocolata. Dati la frigider pana se intareste aproximativ 30 minute. Se pastreaza in frigider pentru ca uleiul de cocos se topeste la temperaturi mai mari de 24 C.

O reteta recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/