Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru friptura de pui cu condimente aromatice:
    1 pui intreg 2 lingurite sare 1/2 lingurita piper 1 lingurita cimbru 1 lingurita oregano 1 lingurita patrunjel 1 lingurita tarhon 1 lamaie 2 capatani de usturoi 2 cepe rosii 3 linguri de unt moale
Mod de preparare friptura de pui cu condimente aromatice:

Amestecati in unt sarea, piperul, cimbrul, oregano, patrunjelul si tarhonul. Cu pasta obtinuta ungeti bine puiul.
Taiati lamaia in 4 si o bucata introduceti-o in pui, dupa care ii legati picioarele cu o sfoara.
Puneti in tava, pe langa pui, capatanile de usturoi, lasate in coaja, ceapa rosie curatata, taiata in 4 si restul de lamaie.

Puneti la copt in cuptorul fierbinte (180 grade) si din cand in cand, deschideti cuptorul si stropiti puiul cu zeama din tava - veti avea acolo un sos grozav, mai ales cand se vor amesteca aromele de la legumele coapte.
Cam dupa o ora puiul ar trebui sa fie gata.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/