2 Martie 2015 publicat în Retete culinare 1 share-uri

Cand vine vorba de a face clatite, majoritatea oamenilor merg pe reteta clasica. Se amesteca toate ingredientele, se toarna aluatul pe tigaia rotunda, bine incinsa si asteptam sa se prajeasca. Dar clatitele sunt mult mai mult de atat, pot fi arta adevarata.

Clatitele pot fi adevarate opere de arta, daca ai putina imaginatie. Poti avea curcubeu de clatite la micul dejun, le puteti da diverse forme sau chiar opere de arta in miniatura. Iata, mai jos, 5 retete amuzante de clatite, care sunt foarte usor de reprodus.

1. Clatite-dantela

Acest tutorial te invata cum poti face clatitele sa arate ca o dantela...sau ca niste mileuri. Ai nevoie de o aluatul de clatite so forma de decorat prajiturile si imaginatie. Poti desena orice forme doresti, geometrice, animale, personaje de desene animate. Lasa imaginatia sa te ghideze:

2. Clatite cu zahar pudra

Acest tip iti prezinta o modalitate foarte creativa si artistica de a decora o clatita. Imprima pe o coala imaginea preferata, decupeaza-ti marginile si aseaza-o peste clatita. Presara zahar pudra pe toata suprafata si apoi ridica foaia.

3. Clatite 3D
Pe langa aluat, tigaie si forma decorativa, sa prepari aceste clatite, trebuie sa fii inarmat si cu multa rabdare si ceva timp. Rezultatul va fi, desigur, grandios.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

4. Clatite panda

Studiolorien ne prezinta mai multe moduri de a decora o clatita panda. Poti folosi zahar brun sau pudra, e poti juca cu formele.

Poti decora clatitele cum preferi: cu scortisoara, frisca, fructe, gem, cafea, fulgi de ciocolata. Poti face de la opere de arta la lucruri abstracte sau simple personaje. Daca ai si alte idei, imparaseste-le cu noi!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri