Despre mamaliga toata lumea vorbeste, insa putini sunt cei care stiu cate mancaruri poti face cu aceasta minune din malai. Astazi am ales sa vorbim despre snacksurile din mamaliga. Care sunt atate de bune, incat veti uita de cele pe care le consumati inainte. 

Incepem prin a prepara mamaliga, un pic diferit fata de metoda clasica. Si avem nevoie de urmatoarele: 1 1/2 cana de malai, 2 cani cu lapte si 2 cani de apa. Le fierbem impreuna pana obtinem un amestec cremos. Fierbem aprox 5 minute, iar apoi adaugam 1/2 cana parmesan si ulei de masline, sare si piper dupa preferinta. Intinem mamaliga moale intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam sa raceasca bine, cateva ore.O puteti lasa chiar si la frigider. Cand compozitia este destul de intarita, o ungem cu ulei, dupa care o taiem betisoare, ca saleurile. Dam la cuptor pentru 10 minute iar intre timp, pregatim un sos de rosii cu usturoi.Intr-o cratita, punem ulei de masline, adaugam usturoiul si lasam sa se caleasca. Acum ca ustroiul a prins o culoare aurie, adaugam rosiile tocate, un pic de zahar, sare si piper dupa gust. Lasam cateva minute sa fiarba, dupa care adaugam busuioc si patrunjel fresh. Punem sosul intr-un bol si asteptam sa se raceasca. Intre timp, mamaliga tocmai a capatat o crusta interesanta in cuptor si trebuie sa intoarcem betisoarele pe parte cealalta si sa coacem inca 10 minute.Cand mamaliga este gata, o scoatem din cuptor, o punem pe o farfurie si servim cu sosul de rosii.

 Vezi in clipul de mai jos cum poti face snacksuri din mamaliga pe gustul tau!