Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ciocolata de casa:
    70 g zahar 40 ml apa 35 g unt la temperatura camerei 110 g lapte praf 2 linguri aschii de migdale 2 linguri stafide 2 linguri rase de cacao 1 lingurita casa de cafea instant cativa fulgi de chili


Mod de preparare ciocolata de casa:

Intr-un bol se amesteca migdalele, stafidele, cacaoa, cafeaua instant si fulgii de chili. Se pune apa si zaharul pe foc pana cand zaharul se topeste. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca energic ca untul sa se topeasca repede, iar siropul sa nu se raceasca prea mult. Se toarna siropul fierbinte peste ingredientele uscate si se amesteca repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna amestecul in forme de silicon sau in forme in care am pus hartie de copt si se da la frigider pana a doua zi.
Daca aveti puteti folosi si alte fructe confiate, capsuni, ghimbir, caise, ananas. Puteti de asemenea pune in loc de fulgi de chili piper roz macinat.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae