31 Ianuarie 2015 publicat în Retete culinare 27 share-uri

Cafeaua sau ceaiul de dimineata va avea acum un nou prieten: aceste delicioase si pufoase fursecuri cu portocale. Le pregatesti acum si le servesti de cate ori intervine pofta de ceva dulce.

Dificultate; redusa

Ingrediente necesare pentru fursecuri cu portocale:

  • 200 gr unt nesarat
  • 165 gr zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la o portocala
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt (10gr)
  • 380 gr faina
  • 4 lingurite coaja de portocala confiata (de la Bunatati din Natura)
  • 40 gr cipsuri de ciocolata
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de prepare fursecuri cu portocale:

Din cantitatile de mai sus am facut 8 fursecuri uriase si vreo 20 normale.

De facut e foarte simplu. Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala ( spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bucatile de portocala confiata si cipsurile de ciocolata le incorporam la final cu ajutorul unei spatule.
Acoperim vasul cu folie alimentara si dam vasul la frigider vreo 2-3 ore.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Dupa acest timp scoatem din frigider si cu ajutorul a doua linguri sau o lingura mare si una mica punem din compozitie (in functie de cat de mari le vreti, mai multa sau mai putina compozitie) pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cu mana o sa fie cam greu pentru ca e o compozitie mai moale si se lipeste. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade (foc mediu) timp de aprox 15 minute. Scoatem tava din cuptor si pudram fursecurile cu zahar pudra cat sunt inca calde.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri