Dificultate: medie

Unde mai pui ca am facut si-o afacere buna: 1 borcan gata cumparat costa 8-9 lei, in timp ce eu am luat 300g de alune crude (nesarate!) cu 4,5 RON si din ele am umplut borcanul cu o bunatate de peanut butter!


Aliniaza urmatoarele:

    300 g arahide crude, nesarate 2 linguri de ulei de floarea-soarelui 2-3-4 linguri de apa (cat sa-l ajute sa se lege si sa obtii o consistenta cremoasa) un praf de sare de mare

Cum procedezi:

Mixeaza alunele in robotul de bucatarie (la viteza maxima) pana rezulta o pasta nu foarte fina. Adauga uleiul, sarea de mare si apa, lingura cu lingura, mixand in continuare, pana obtii consistena potrivita: tre' sa fie cremos si "tartinabil" 

=> 1 borcan de 400g care rezista la frigider 2-3 saptamani

O reteta utila recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/