Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de pui:

    1 piept de pui cu tot cu os 3,5 litri apa 2 morcovi 1 ceapa 2 fire telina apio ( sau radacina) 1 pastarnac 50 gr unt 65 gr faina 150 ml smantana de gatit 2 linguri zeama de lamaie 1 catel usturoi o legatura mica de patrunjel verde sare piper

Mod de preparare supa crema de pui:

Intr-o oala punem carnea de pui impreuna cu toate legumele curatate si taiate grosier.Asezonam cu sare si piper. Lasam sa fiarba o ora si jumatate pana sunt fierte legumele. Scoatem carnea de pui , o scoatem de pe os si o taiem bucatele. Strecuram supa de legume. Golim oala in a care a fiert supa, punem untul la topit si adaugam faina, amestecam mereu pana amestecul se ingroasa. Adaugam incet supa clara, fara legume, si amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloase. Turnam smantana,punem usturoiul razuit marunt si zeama de lamaie. Lasam sa mai fiarba 20 minute. Inainte de a opri focul adaugam carnea de pui .Gustam si daca e nevoie mai portivim gustul cu sare si piper. La servire adaugam patrunjel tocat marunt , si crutoane . Pofta buna !

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/