1. Cake Pops

 

Ingrediente necesare:

Blat: 6 oua, 100 gr unt topit, 100 ml lapte, 150 gr zahar, 100 gr ciocolata neagra topita, 2 lg cacao, 200 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 125 gr crema de branza, 100 gr ciocolata topita

Decor: 200 gr ciocolata alba sau neagra, bomboane decor, bete( eu am folosit de frigarui)

Preparare: Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (25/35) la 180 grade cam 30 -35 minute.Lasam blatul sa se raceasca, apoi il sfarmam bine si adaugam ciocolata topita, si cate putin din crema de branza pana capata o consistenta pe care o putem modela.Patram putina ciocolata topita in care vom baga batul . Modelam aluatul sub forma de oua ,nu foarte mari caci atunci sunt prea grele, le infigem in batul al carui capat a fost acoperit cu ciocolata( asa se vor lipi de bat si nu vor cadea) , le punem pe o tava si le dam la congelator cam 15- 20 minute pentru a se intari.Intre timp pregatim glazura, adica topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, si ne punem la indemana bilutele de ornat.Ciocolata trebuie sa fie calda , nu fierbinte deoarece atunci va curge prea tare.Daca topipti ciocolata alba puteti sa adaugati coloranti alimentari – rosu , verde, albastru( e optional), ciocolata trebuie pusa intr-un pahar nu foarte lat .Scoatem de la congelator prajiturelele si pe rand le scufundam in ciocolata topita , le scoatem si le rotim putin cu batul, pana vedem ca ciocolata s-a intarit putin si apoi presaram bombonelele colorate.Aveti nevoie de o bucata de polistiren sau o sita de bucatarie cu gauri mari intoarsa in jos, unde sa le lasam sa se raceasca complet.Le putem pastra intru-un loc racoros , daca mai raman.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul luckycake.ro/