Descopera reteta rapida care iti garanteaza gustul cozonacului ca la mama acasa, fara a pierde ore in sir cu framantarea si dospirea lor!

Ingrediente necesare pentru cozonac:

    1 kg faina 100 g unt PREMIUM natural Koliba 400 ml lapte 3 oua 300 g zahar 40 g drojdie 50 g stafide ½ fiola esenta rom ½ lingurita sare 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingurita coaja rasa de portocale

Pentru umplutura:

    2-3 linguri cacao 100 g nuci maruntite ½ fiola esenta rom 3-4 linguri zahar 10 linguri lapte
Mod de preparare cozonac:

Incepe sa prepari aluatul. Uita de maia si de alte procese migaloase care iti rapesc timp pretios in prepararea cozonacului.

Obtine un aluat pufos, crescut si gustos astfel: cerne faina impreuna cu sarea intr-un lighean mai mare. Dizolva drojdia in putin lapte caldut si toarn-o intr-o gaura facuta in faina. Adauga ouale, untul topit, aromele, stafidele si zaharul si framanta usor, pana amesteci toate ingredientele. Adauga apoi laptele, treptat, si framanta totul pana cand aluatul ti se dezlipeste de pe maini sau devine elastic. Acopera bolul cu un prosop si pune-l intr-un loc calduros, la crescut, timp de 30-40 de minute.

In timp ce aluatul dospeste, pregateste umplutura, amestecand bine toate ingredientele. Bate si un ou intr-un bol mic, pentru a-l folosi la ungerea cozonacilor in tava.

Cand aluatul si-a dublat volumul, separa-l in doua. Intinde fiecare bucata pe masa de lucru, cu un sucitor sau cu mana, toarna jumatate din umplutura si ruleaza-l. Pune-l intr-o forma unsa in prealabil cu unt PREMIUM natural de la Koliba. Procedeaza la fel si cu cealalta bucata de aluat. Unge suprafata cozonacilor cu oul batut si baga-i pe amandoi la cuptor, timp de 40-45 de minute, la foc potrivit. Cozonacii sunt gata cand incep sa parfumeze casa si sa formeze o crusta rumena.

 

Comunicat de presa