Mancarea si condimentele

Busuiocul - fresh sau uscat - merge bine cu rosii, branzeturi, supe creme, mancaruri italiene: pizza, paste, lasagna, carne de pui si peste. Ingredientul minune din sosul pesto. Busuiocul este adesea intalnit in retetele mediteraneene.

Sursa foto Shutterstock busuioc

Busuioc uscat - pret 5.79 lei

Frunze de dafin - fresh sau, de cele mai multi ori, uscate - sunt cel mai des folosite la supe si tocane, dar si in garnituri. Intalnite des in bucataria cubaneza si cea frantuzeasca.

Foi de Dafin - pret 8.09 lei

Cardamom - negru si verde - pastai cu un gust dulce picant. Intalnit in bucataria indiana (in special la curry) si cea orientala. Da o aroma deosebita supelor,  orezului, aluaturi, budinci, bauturi.

Cardamom intreg - pret 13.89 lei

Coriandru - fresh sau uscat - picant si usor aromat - se foloseste la mancaruri din cartofi, legume, varza si preparate din carne. O aroma de baza in prepararea fripturilor la cuptor, dar si a muraturilor. Intalnit in bucatariile sud americane, asiatice, indiana sau thailandeza.

Coriandru fresh - 5 lei; Coriandru uscat - 6.79 lei

Cimbru - fresh sau uscat - usor aromat, picant. Potrivit fripturilor si carnurilor grase, de porc si chiar vanat. Excelent in supe, cartofi copti, varza, fasole, linte, muraturi.

Sursa foto Shutterstock condimente mediteraneene

Cimbru fresh - 6 lei; Cimbru uscat - 13,79 lei